Olej sezamowy zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml Zobacz większe

Olej Sezamowy - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej sezamowy to naturalny kosmetyk odpowiedni dla każdego rodzaju cery, szczególnie suchej i wrażliwej.

Poprawia krążenie, oczyszcza i reguluje pracę gruczołów łojowych oraz chroni. Nadaje się również do pielęgnacji niemowląt.

INCI: Sesamum indicum seed oil

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

13,90 zł

Opis

Zastosowanie:

  • Użyty do ciepłego masażu oczyszcza organizm z toksyn i nadaje skórze elastyczność oraz gładkość. Dodatkowo poprawia krążenie.
  • Likwiduje wolne rodniki tym samym chroniąc skórę przed procesem starzenia.
  • Wykazuje działanie rozgrzewające, odtruwające i regulujące pracę gruczołów łojowych.
  • Przeciwdziała utracie wody przez naskórek, dzięki czemu doskonale nawilża.
  • Oczyszcza pory i zapobiega powstawaniu pryszczy.
  • Chroni cerę przed szkodliwymi czynnikami środowiska.
  • Dodany do kąpieli pozostawia naszą skórę gładką i odżywioną.
  • Zapobiega infekcjom narządów płciowych.
  • Jest zalecany do walki z wszami.
  • Zapobiega powstawaniu łupieżu i stanów zapalnych.
  • Wykazuje działanie przeciwtrądzikowe.
  • Pielęgnuje suche, zniszczone włosy.
  • Jest odpowiedni nawet dla wrażliwej skóry niemowląt. Chroni ją przed podrażnieniami.
  • Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny o faktorze ok 4.

Mimo swojej delikatności nie jest polecany dla osób z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi oraz atopowców, gdyż tym rodzajom skóry nie służy pobudzanie mikrokrążenia.

Właściwości:

  • Żółty kolor.
  • Charakterystyczny, sezamowy zapach.
  • Nieodporny na wysokie temperatury.
  • Po otwarciu zaleca się przechowywać go w chłodnym miejscu. Pod wpływem niskiej temperatury może tężeć. Jest to proces naturalny i w pełni odwracalny.
  • Sprzedawany w buteleczce z ciemnego szkła z pipetką.

Zawiera:

  • mikro i makroelementy: fosfor, wapń, magnez, żelazo, cynk
  • tokoferole -witamina E i B6
  • wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega 6 (kwasu linolowgo)
  • antyutleniacze

Pochodzenie i otrzymywanie:

Drzewo sezamowe (sesamum indicum) od wieków uprawia się w takich krajach jak Sudan, Egipt, Japonia i Chiny. Olej sezamowy jest jednym z najstarszych na świecie. Uzyskuje się go poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamu.

Skład / INCI:

100% Olej sezamowy zimno tłoczony / Sesamum indicum seed oil

Olej sezamowy nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu wymaga przechowywania w lodówce, gdzie może zmętnieć i/lub stężeć - nie ma to wpływu na jego właściwości, a po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Posiada naturalny sezamowy zapach i żółty kolor. Sprzedawany w szklanej butelce zaopatrzonej w pipetę ułatwiającą aplikację kosmetyku.

Więcej informacji

Produkt zimnotłoczonyTAK
NierafinowanyTAK
Certyfikat Oceny Bezpieczeństwa KosmetykuPozytywny
Wpisany w unijny rejestr CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)TAK
INCI:Sesamum indicum seed oil

Opinie

Napisz opinię

Olej Sezamowy - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Olej Sezamowy - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej sezamowy to naturalny kosmetyk odpowiedni dla każdego rodzaju cery, szczególnie suchej i wrażliwej.

Poprawia krążenie, oczyszcza i reguluje pracę gruczołów łojowych oraz chroni. Nadaje się również do pielęgnacji niemowląt.

INCI: Sesamum indicum seed oil

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: