Uwielbiam marynaty. Bardzo dawno temu zrezygnowałam z tych sklepowych z powodu zawartości octu spirytusowego, który wyeliminowałam ze swojej diety wiele lat temu. Obecnie przetwory robię sama, a do marynowania używam tylko niepasteryzowanego octu jabłkowego.
Tym razem zapraszam was na ostre papryczki marynowane z nadzieniem z paprykowego twarogu. Do nadzienia twarożkowyego polecam bardzo aromatyczny olej z pestek słodkiej papryki, który jest moją ostatnią miłością olejową. Zaskakuje smakiem i właściwościami. Potężna dawka karotenoidów nadająca olejowi ciemno pomarańczową barwę dostarcza nam niezbędnej w prawidłowym widzeniu witaminy A , a lekko pikantny smak i cudowny aromat papryki zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie. Pysznie i zdrowo :)
Wybrałam papryczki ostre, ale przepis z powodzeniem można użyć też do innych gatunków papryczek.
Składniki:
[Więcej …] about Papryczki marynowane nadziewane twarożkiem paprykowym.